Najava događaja

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
novembar 2018
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
972-791-9420 Datum :  03-11-2018
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Danas i sutra na Prvoj hirurškoj Radionica - Laparoskopska hirurgija pankreasa

Klinika za digestivnu hirurgiju - I hirurška KCS i Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim pankreasnim klubom i Zapadno-istočnim balkanskim ogrankom E-AHPBA organizuju 16 i 17. novembra 2018. godine Radionicu - Laparoskopska hirurgija pankreasa. U okviru Radionice, gost naše ustanove je profesor Igor E. Khatkov, član Ruske akademije nauka, i jedan od vodećih hirurga za laporoskopsku hirurgiju pankerasa u Evropi.

(469) 818-6583

Klinički centar Srbije obeležio krsnu slavu lekara

Svetom arhijerejskom Liturgijom u kapeli Svetih Vrača i lomljenjem slavskog kolača u upravoj zgradi Kliničkog centra Srbije danas je svečano obeležena krsna slava lekara Sveti Kozma i Damjan.

Opširnije...

Prvi pacijent na X nožu - Klinički centar Srbije dobio Centar za stereotaksičnu hirurgiju i stereotaksičnu radioterapiju

Danas je u Kliničkom centru Srbije urađeno prvo zračenje pacijenta na najsavremenijem Edž (EDGE) sistemu za stereotaksičnu hirurgiju i stereotaksičnu radioterapiju- X nožu. Tim povodom, novoizgrađeni Centar  za „X“ nož u Kliničkom centru Srbije danas je obišao i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa ministrom zdravlja u Vladi Republike Srbije ass.dr Zlatiborom Lončarom.

Opširnije...

Kurs VATS – video asistirana torakoskopska hirurgija u KCS

U Klinici za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije  01. i 02. novembra 2018. godine organizovan je edukativni sastanak i kurs iz oblasti video asistirane torakoskopske hirurgije. Cilj ovog skupa je dalje razvijanje već postojećih znanja i veština uni portne video asistirane torakoskopske hirurgije, radi unapređenja lečenja pacijenata.

senatrix

Obeleženo 80 godina Klinike za neurohirurgiju Kliničkog Centra Srbije i 95 godina neurohirurgije u Srbiji

Veliki jubilej srpske neurohirurgije, 80 godina Klinike za neurohirurgiju Kliničkog Centra Srbije i 95 godina neurohirurgije u Srbiji, obeležen je svečanom akademijom i međunarodnim skupom neurohirurga 31. oktobra 2018. godine, pod pokrovitelјstvom Predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i uz podršku Ministarstva zdravlјa Republike Srbije.

9706684094

Veliki broj građana juče obavio preventivni pregled u KCS

U Kliničkom centru Srbije, u zgradi Poliklinike, građani su juče bili u prilici da bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice obave besplatne preventivne preglede, odnosno urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola. Tom prilikom, u našoj zdravstvenoj ustanovi urađeno je 467 laboratorijskih analiza i 195 ultrazvučnih pregleda abdomena. Za sve one građane koji juče do 16 časova zbog izuzetno velikog interesovanja nisu uspeli da obave ultrazvučni pregled abdomena, ova vrsta pregleda biće organizovana u narednom periodu.

Opširnije...

Besplatni preventivni pregledi sutra u KCS i više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije

U Kliničkom centru Srbije (KCS), u zgradi Poliklinike (Višegradska br. 26) građani će u nedelju 28. oktobra, u periodu od 8 do 16 časova, biti u prilici da bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice obave besplatne preventivne preglede, odnosno urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola.

Opširnije...

29. oktobar je svetski Dan moždanog udara

29. oktobra, na svetski Dan moždanog udara u Poliklinici Kliničkog centra Srbije i u Urgentnom centru od 11.55 do 14 časova lekari naše zdravstvene ustanove upoznaće pacijente Kliničkog centra Srbije sa simptomima moždanog udara, hitnosti lečenja ovog brutalnog oboljenja i faktorima rizika za moždani udar i neophodnosti njihovog lečenja.

Opširnije...