Lagerhyllor, grenställ & däckställ

4696730901

Lagerhyllor tillhör en av de viktigaste komponenterna för att skapa ordning i ett lager. Om du behöver köpa en lagerhylla bör du tänka på att de tillverkas i aluminium och plåt eller annat rostfritt material. De består oftast av ett flertal olika sektioner och hyllställ som kan sättas ihop på olika sätt. Vanligast är en startsektion med ett antal hyllor som sedan kan utökas med en påbyggnadssektion.

lagerhyllor-lagerDär det krävs speciallösningar kan stolpar, hyllplan trådhyllor, stagplåt och gavelplåt användas. Beroende på om de ska monteras utomhus eller inomhus krävs konfigurationer som är anpassade för användningsområdet. Vill man ha kraftigare stabilitet så kan delarna bultas ihop. Hyllans rygg kan fås sluten eller öppen med ett kryss. Det går också att köpa paket i lösa delar eller färdiga paket. Standardlösningar fungerar oftast väldigt bra om det inte är något mycket specifikt som behövs.

Grenställ

Även för 3138348446 behövs pelare och stagsektioner. De kan fås med enkel- eller dubbelpelare. För avancerade lager kan de flesta delar kundanpassas. Oftast väljs galvanisering eller varmförzinkning som ytbehandling för att få en snygg finish. Grenställ användas oftast för virke eller rör och långgods av lättare eller tyngre karaktär.

Däckställ

Däckförvaring kan ske direkt på pall eller vanliga hyllplan, men mest lämpligt är kundanpassade däckställ som upptar maximal effektiv yta av lagerdimensionerna. Lagrets storlek är och användningsfrekvens är avgörande för om man ska välja en manuell eller elektrisk variant. (330) 675-9131 är oftast bäst om däcken ska ofta behöver flyttas för distribution. De manuella däckställen är bättre i mindre lager där förvaring sker över vinter eller sommar. Fördelen med elektriska däckställ är att de också klarar ungefär 500 ton och har en öppningstid på 30 sekunder. Dessutom slipper lagerarbetarna lägga kraft på att öppna stället vilket kan dröja. Om plocktruckar eller ledtruckar används kan de utrustas med fjärrkontroll så att hyllan får en öppning att köra igenom för lyft eller hämtning.